Кризата удря силно бизнеса у нас. Ето какви са очакванията: Всяка

...
Кризата удря силно бизнеса у нас. Ето какви са очакванията: Всяка
Коментари Харесай

Проучване на Българската търговско-промишлена палата: Много компании у нас ще съкращават работници в следващите седмици

Кризата удря мощно бизнеса у нас. Ето какви са упованията: 

Всяка пета компания възнамерява съкращения на личния състав през 2021 година

Това демонстрира обичайното изследване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) измежду нейни членове за упованията им по какъв начин ще се развива  бизнес а през идната година, съобщава  в. Сега.

Анкетирани са 765 компании в страната. Само 17% от тях показват, че може да наемат нова работна ръка следващата година.

При първата COVID-вълна близо 100 000 наемни служащи бяха съкратени и отидоха на трудовата борса. Впоследствие някои от тях още веднъж откриха работа, но  бизнес настройките демонстрират, че следва още веднъж нарастване на безработицата поради задълбочаване на корона рецесия та.

За 43% от анкетираните  компании  най-голямо предизвикателство, пред което се изправят е задлъжнялостта, основана по време на COVID- рецесия та. Почти същият % компании се оплакват от спиранията на веригите за доставка. В началото на годината и напролет пандемията блокира активността на доста предприятия поради затворени граници сред страните. Някои от заводите, които създават съставни елементи за автомобилната промишленост у нас да вземем за пример, стопираха работа за няколко седмици.

Закъснялото образуване на " зелени коридори " за товарния транспорт на първични материали и подготвена продукция доведоха до големи загуби. Вероятно към момента придвижването на артикули и услуги не е гладко.

Една трета от  компании те (34%) чакат понижение на продажбите в страната, а 37% - в чужбина. В същото време за 24% от интервюираните е вероятен растеж на продажбите.

За съпоставяне, в миналогодишната анкета на БТПП делът на отрицателните настройки беше едвам 11%, а позитивните бяха 44%.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР